E-ticaret Siteniz Akıllı Telefon ve Tabletler ile Uyumlu mu?

15 Ağustos 2013 Perşembe



Akıllı telefon kullanımıznın 2013 verilerine bakıldığında nüfusun yaklaşık %75 ni kapsadığı görülüyor. Kullanıcıların %25 inden fazlası da Akıllı telefon yada tablet kullanarak internet üzerinden alışveriş yapıyor (Kaynak :Our Mobile Planet ) . Peki e-ticaret siteniz mobil yada tablet görünümlerine uyumlu mu? Sitenizi test etmek için bu adresi kullanabilirsiniz.
 Firefox tarayıcısı kullananlar için Araçlar > Web Geliştirici > Uyumlu Tasarım Görünümü (Kısayolu ctrl+shift+M) adımlarını izleyerek de sitelerini test edebilirler.


Öncelikle tasarımlarınızın Responsive olması gerekiyor. Kurumsal bir web sitesinde responsive çalışmak daha kolay olabilir ama e-ticaret sistemlerinde bu her adımda test edilmesi ve onaylanması gereken bir durum.
Responsive bir tasarım oluşturmak için öncelikle size özel çalışılmış olması gerekmekte. Yazılım aşamasına geçilmeden HTML ve CSS kodlarının bu mantıkla düzenlenmesi ve yazılması lazım.
Böylelikle kullanıcılarınız akıllı telefonlarından yada tabletlerinden alışveriş sitenize girdiklerinde sitenizi sağa sola kaydırmadan hızlı bir şekilde istediklerini ürüne ulaşabilecek ve güvenli bir şekilde alışverişlerini gerçekleştirebilecekler.

Maliyetinizi azaltın; Uyumlu bir tasarım kullanırsanız eticaret siteniz için her sisteme uyumlu bir uygulama yazdırmak zorunda kalmaz bu maliyetten kurtulmuş olursunuz. Responsive tasarıma sahip sitenizde gezinmek,ürün görüntülemek ve satın almak bir uygulama kullanıyor havasında olacak ve kullanıcının güvenini kazanmış olacaksınız.

Özel tasarımın yanında, uyumlu tasarım yaptırmak size ek maliyet getirecektir, fakat kullanıcılarınızdan alacağınız olumlu geri dönüşler ve satışlarınızda gözde görülür artış sizi tatmin edecek ve ileriye yönelik bir satış sitesine sahip olacaksınız.

Ayrıntılı bilgi ve teklif almak için bize ulaşabilirsiniz.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder