Facebook Gruplarından Ayrılma ve Toplu Silme

29 Nisan 2014 Salı

Facebook grup kurma ve ekleme işlemini her ne kadar iyi niyetli yapmış olsa da malesef istemediğiniz ya da hiç alakanız bile olmayan ama arkadaşlarınız tarafından eklendiğiniz bir sisteme dönüştü. İşin kötüsü bir çoğundan haberiniz bile olmayabiliyor.
İşin daha da ilginç yanı Grup Ayarları diye bir bölümün olmaması ve önüne çıkan herkesin sizi ekleyebilmesi.
Bugün temizlik vakti
Gruplar bölümünüze girdiğinizde hiç beklemediğiniz kadar gruba kaydınız olduğunu görebilirsiniz.
Peki gruplardan nasıl çıkacaksınız? İşte yanıtı:



Gruplardan çıkmak için ya grup sayfalarına girecek ve Gruptan Ayrıl butonuna tıklayacaksınız, ya da kayıtlı olduğunuz tüm grupları görüntüle diyip tek tek ayrılma işlemi yapacaksınız.
Eğer kaydolduğunuz grup sayısı çok fazla ise bu işlem sandığınızdan da uzun ve sıkıcı bir hal alabilir.
Toplu halde silmek isteyeceksiniz ama malesef facebook size bu hakkıda tanımıyor, çünkü her gruptan ayrılmak istediğinizde size sorular da soruyor.
Peki bu işlemi nasıl yapacaksınız
Bunun için macro dediğimiz basit bir yazılım kullanacağız. Bu yazılım sayesinde yaptığınız işlemi kaydedecek ve bir tıkla tekrarlatarak hiç uğraşmadan gruplardan kurtulmuş olacaksınız
Bu işlem için macro programları var ama Firefox ve İnternet Explorer için eklentileri mevcut.
Ben size Firefox eklentisinin üzerinden anltacağım. 
iMacros for Firefox eklentisini indirmek için tıklayın







İndirme ve kurma işlemini tamamladık. Şimdi sıra geldi macro yazmaya. Korktuğunuz gibi bir kod yazmayacağız emin olabilirsiniz.
Öncelikle Facebook hesabınıza giriş yapın


Daha sonra Gruplarınızın tamamını görüntüleyin 
http://www.facebook.com/bookmarks/groups  Buradan gruplarınızı görüntüleyebilirsiniz

Şimdi gelelim makromuzu kaydetme işlemine .Firefox'da yukarda sağ bölümde yukardaki görselde gördüğünüz gibi bir simge var ona tıkladığınız zaman sol bölümde sizin için bir panel açılacak
Açılan panelden önce RECORD bölümüne tıklayarak kayıt işlemimize başlayacağız
Daha sonra Grup Silme işlemimizi gerçekleştireceğiz

Normal şartlarda,her gruptan ayrılmak için bu işlemi tek tek yapmamız gerekiyordu. Ama artık gerek yok. En son sol taraftaki menü den Stop diyoruz.

Makromuzu yazdık..
Bitti diyebilirim kaydımızı da yaptık artık.
Yukardaki menüden yaptığımız kaydı görebilirsiniz.Onu seçiyoruz ve Play tuşuna basıyoruz. Artık kontrol pogramda siz kahvenizi için ve onun bütün gurupları silmesini izleyin.
Bu arada macro bölümünde Repeat Macro kısmı vardır.Burda Current 1 Max:3 görünür. Bu macronun 3 defa yapılacağını gösterir.Ordaki 3 değerini bağlı olduğunuz grup sayısı kadar yaparsanız okadar çalışır.
Dikkat edilmesi gereken husus şu: gruplarınızı sildiniz ama macro çalışmaya devam ederse yanlış işlemler yapabilir,web sitesinde tıklamaması gereken bir yere tıklayabilir. Bu yüzden kontrolü elden bırakmamanızı tavsiye ederim.

Macro'yu sadece bu işlem için değil birçok web sayfasında istediğiniz her işlem için kullanabilirsiniz.


Dörtgen Dizayn Google+ Profili

2 yorum:

  1. line izleme, MSpy uygulaması tarafından sunulan ve arkadaşlarınızın ve aile üyelerinizin tam konumunu harita üzerinde görmenizi sağlayan bir özelliktir. Bu özellik, özellikle seyahat ediyorlarsa veya güvenliklerinden endişeleniyorsanız sevdiklerinizi takip etmede çok faydalıdır.

    YanıtlaSil