Twitter Hashtag Kullanımı

5 Mayıs 2014 Pazartesi

Twitter bilindiği gibi 140 karakter ile anlık olarak kendinizi ifade ettiğiniz bir mini blog sistemi. Sosyal Medya da artık Facebook kadar önemli, hatta bir çok ülkede kullanımı Facebook'dan daha da önce geliyor.
Twitter'ın kullanımı her geçen gün artarken inceliklerini ve ayrıntılarını bilmenizde de fayda var.
Kurumsal Web Siteniz ya da ürünlerinizi sattığınız bir Alışveriş Siteniz var. Müşterilerinizin ya da kullanıcılarınızın sizi daha rahat takip edebilmeleri ve internet ortamında aktif bir web sitesi olduğunuzu anlamalarının en önemli yolu sosyal medya kullanımı. Daha önceki yazılarımızda bundan bahsetmiştik.


Twitter'da Hashtag, Retweet, Follow yada Favorite gibi kavramlar duyacaksınız. Bunların içinde en bilinmesi gereken Hashtag aslında.
Hashtag sizi takip etmese bile gönderinizi görebilecek kullanıcılara ulaşmanızın ana yolu. Herhangi bir tweetinize Hashtag eklerseniz ve bu Hashtag'i kullanıcılar da görüntülerse sizin gönderiniz de birçok insana ulaşmış olur.
Peki Nasıl?
Bir tweet atıyorsunuz
"Bu gün hoşunuza gidebilecek ürünlerimizi görmek ister misiniz"
bu şekilde bir twit atarsanız sadece sizi takip eden kullanıcılar görebilir.
Fakat;
"Bu gün hoşunuza gidebilecek ürünlerimizi görmek ister misiniz #alışveriş #bugünnegiysem #moda"
gibi yazdığınız tweetin sonuna kelime Hashtagları eklerseniz twitter da  bu tagları görüntüleyen herkes sizin attığınız tweeti görecektir.
Dikkat etmeniz gereken Hashtag'ler bitişik yazılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder