Google Now ve Microsoft Cortana Gelecek, Siri malesef

4 Mayıs 2014 Pazar


Sanal Zeka, artık hayatımıza birçok anlamda girmeye başladı aslında. Kendi kendine park eden arabalar, bilgi yarışması kazanan robotlar ve telefonlarınızda gününüzü planlayan asistanlar.
Google Now , Microsoft Cortana  ve Apple Siri bu segmentin 3 büyüğü. Tabi Yahoo nun tanıttığı bir de  Aviate Beta var onu şimdilik hiç karıştırmıyoruz. Hepsi için ayrı ayrı birer inceleme konusu oluşturulabilir aslında ama kendi sayfalarında  yeteri kadar anlatılmışlar.
Fakat birçok bilişim dehasının, otoritesinin öngörüsüne göre Apple Siri bu işte ilk defa belki de epey geri planda kalacağa benziyor. Bunun nedenleri birçok konu ya da yatırımsal ölçüler olabilir ama geneline baktığınızda kullanımsal işlevliği, çalışma prensipleri ve yapılan yatırım oranları sistemlerin geleceğini belirliyor.


Geçtiğimiz günlerde Google'ın Google+ için yapacağı yatırımlarını geri çekeceğini ve bu alanda çalışan yazılımcılarınının 1500 kişiye varanını farklı segmentlerdeki iş kollarına yönlendireceğini okumuştuk. Belki de bu da bir önem ifade ediyor olabilir.
Google Now için  herşeyden önce  Android işletim sisteminin yaygınlığı  gerekli olan bilgiyi toplamada oldukça fayda sağlayacak bir durum.  Nokia'nın da Microsoft işletim sistemi kullanan akıllı telefonları da  2. bir örnek tabiki. Google Now sadece Android'de değil Apple telefon ve tabletlerde de uygulamasını duyurmuş durumda.
CNN Money in haberi konuyu daha ayrıntılı ve geniş kapsamlı bir şekilde vermiş.Dileyenler bu konudaki makaleyi okuyabilirler.

Son bir şey daha. "Ünlü fizikçi Stephen Hawking İngiliz Independent gazetesi için kaleme aldığı bir makalede yapay zeka teknolojilerinin kontrolsüz gelişimiyle ilgili uyarıda bulundu." 
 Yapay Zeka ile iglili "başarının insan ırkının “son başarısı da olabileceğine” de dikkat çekti."


 Google Now Tanıtım Videosu







 Aplle Siri Tanıtım Videosu


1 yorum:

  1. Each participant will select a participant or banker hand and then place their bets. The goal is to come back nearer to nine than the alternative hand. If the whole is greater than nine, the first digit of the playing cards is dropped. 바카라사이트 However, if neither participant has an eight, they will lose. All bets on players’ arms are paid 1 to 1 except on a separate tie wager, which pays eight to 1. The house will acquire a 5% fee or vigorish on all cash received on the banker’s hand.

    YanıtlaSil