SEO Nedir?

4 Ocak 2012 Çarşamba

SEO, “Search Engine Optimization” kelimelerinin kısaltmasıdır. Türkçe karşılığı “Arama Motoru Optimizasyonu” ‘dur. Arama Motoru Optimizasyonu’nun amacı, Google başta olmak üzere belirlenen arama motorlarında, belirli kelime aramalarında üst sıralara çıkararak, siteyi bu kelime aramalarını yapan kullanıcılara göstermektir.

Arama Motoru optimizasyonu (SEO) uzun, zahmetli ve sabır gerektiren bir süreçtir. Süreklilik gerekmektedir. Bir kere optimizasyon yapılıp, takibi bırakılmamalıdır. Bu nedenle çoğu zaman bir internet sitesi tasarımı ve yazılımdan çok daha zorludur ve ayrı ücretlendirilir. Sitenizin tasarım ve yazılımı bittikten sonra bile SEO çalışması uzun bir süreçte devam etmelidir. Gerekirse yazılımdaki kodlarda bile seneler içinde güncellemeler yapılması gerekebilir.

Hiç kimse üç beş günlük bir süreçte, özellikle yeni yapılmış bir internet sitesi için, herhangi bir kelime aramasında arama motorlarında ilk sayfada çıkma beklentisinde olmamalıdır. Arama motoru optimizasyonunda asıl amaç, seçilen belirli kelimeler için arama sonuçlarında ilk sayfalara yükselebilmektir ve gelinen yerde kalıcı olabilmektir.

Arama motoru deyince akla ilk gelen Google’dır. Optimizasyonların çoğu da Google standartlarına göre yapılır. Özellik Google’da arama motoru optimizasyonu konusunda başarılı olabilmek için, Google’ın siteleri listeleme mantığını iyi anlamak gerekir. Arama motoru optimizasyonu yapılırken, Google’ın işe aldığı dünyanın en başarılı mühendisleriyle baş etmeye çalışıldığı unutulmamalıdır.

Arama motoru optimizasyonu (SEO) konusunda detaylı bilgi almak ve SEO çalışmalarımızdan faydalanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Arama Motoru Optimizasyonu Hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayın

1 yorum:

  1. These additionally offer a wide variety|all kinds} of real money slot machines. The basic concept of spinning the reels to match up the symbols and win is the same with on-line slots as it's in land primarily based casinos. Online slots are totally reliant on chance, however that doesn’t mean there aren’t things you are able to to} do} to place yourself in a greater 온라인카지노 place to win. Experienced gamers observe a definite technique, like only taking part in} video games with the highest payout percentages, working towards their bonus rounds, and understanding their paylines inside and out.

    YanıtlaSil