Asana Takvim ile Thunderbir Takvim i eşitleme, Synchronize asana calendar with thunderbird calendar

4 Temmuz 2015 Cumartesi


Asana proje yürüten yada iş bölümlesini yapan bütün firmalar için inanılmaz ve 5 kullanıcıya kadar da ücretsiz bir online yazılım. Dörtgen Dizayn olarak çook uzun zamandır asana sistemini kullanıyoruz ve tavsiye de ediyoruz. Asana nın ne olduğunu anlatamam. Kullanmanız gerekiyor
Ben şimdi başka bir güzelliğinden bahsedeceğim sizlere.
Asana da göreveleri takvim bazında ekleyebiliyorsunuz..Bu takvimi de isterseniz google takvim de isterseniz outlook takvim ile isterseniz de thunderbird lighting takvimi ile eşitleyebiliyorsunuz. Ve bu size inanılmaz kolaylık sağlayabiliyor..
Peki bu işlem nasıl yapılıyor..


Önce Asana da oluşturduğunuz proje sayfasına gidiyorsunuz
Proje sayfasında sağ üstteki oka tıklayarak  sync calendar a tıklıyoruz..
Open project page and click near overview allow and seleck Sync Calendar



Bu bize bir link bağlantısına götürecek biz outlook ve diğerleri için olan sekmesini seçiyoruz ve linke tıklayarak takvimi indiriyoruz.
After that, we will se the calendar connect link. But we choose ICAL, Outlook or Other Calendar tab click the link  and download our project calendar.

Son olarak Thunderbird takvimi açıyoruz. Solda Dosya > Aç > Takvim Dosyası nı tıklıyoruz. Gelen ekranda bir önceki ekranda indirdiğimi ical.ics dosyasını bulup seçiyoruz ve Aç diyoruz...
BİTTİ bukadar. bildiğiniz 3 adımdı tüm proje takibini artık thunderbir takviminiz ile takip edebilir görev atayabilirsiniz..

At the end of, go to Thunderbird Calendar (Lightning calendar) File > Open > Calendar File select and choose from your download file which is download asana calendar link name is ical.ics and select Open...and FINISH...we added asana calendar in 3 steps to our thunderbird calendar.

)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder