Eticaret Sitesi Yaptırmak İstiyorum

29 Eylül 2014 Pazartesi

Çağımızın gereksinimleri teknoloji ile birlikte artıyor. Zaman insalık için en önemli unsur haline geliyor. Tüketim arttıkça ticaretin içerisinde farklı kaynaklar ve kullanıcıya erişimi kolaylaştıran yeni yöntemler sunuluyor.
Eticaret Sistemleri günümüz ortamında işletmelerin gelirlerini arttırmaları için en önemli yöntemlerin başında geliyor. Fakat nasıl yapıldığı yada nasıl yapılması gerektiği konusunda işletmelerin çok fazla soru ve sorunları mevcut.
Öncelikle yapmanız gereken bu konuya karar vermek. Eticaret sitesi yaptırtmak istediğiniz zaman başınıza gelecekleri bilmeniz gerekiyor. Kötü anlamda bahsetmiyoruz tabiki.

Öncelikle eticaret sitenizin olması bir dükkanınızın olmasından daha kolay değil.
Ticari sicilinizin olması muhakkak. Bu hem Sanal Pos almanız için hemde sitenizden alışveriş yapacak olan kullanıcıların size duyacakları güven ile ilgili.
Eticaret sitenizin yıllık bir bedeli var. Aynı gerçek dükkanınızı aylık kirası gibi. Bu yapılan eticaret sitesine göre değişiyor. Min:300$+KDV(yıllık) den başladığını söyleyebiliriz. Her ay ortalama 500-600TL + stopaj verdiğinizi düşünürsek bu çok da bahsedilecek bir rakam değil.
Eğer Sanal Pos unuz varsa bankanın sizden keseceği minimun bir sanal pos kullanım bedeli var. Dükkanınızda müşterilerinize kredi kartları ile alışveriş yaptırtmak istediğinizde en az bir bankanın POS cihazınızı bulunduruyorsunuz ve bu pos cihazınızın bir aylık bedeli oluyor zaten.
Bunlar eticaret hakkında hiç bilginiz yoksa işinize yarayacak ana bilgiler.
Birde web sitenizin sistem gereksinimleri var ..
Sabit IP ve SSL
peki bunlar nedir. Sisteminizde eğer sanal pos kullanacaksanız bankanız sizden sitenizin SSL sertifikasının olup olmadığını sorar. Bu kullanıcılarınızn sitenizden alışveriş yaparken kullanacakları kredi kartı bilgilerini bankanıza güvenli bir şekilde iletilmesini sağlayan bir yazılımdır. Sitenizde SSL yok ise sanal pos alamazsınız.
Peki sabit IP nedir. SSL sertifikası IP adresi belli olan bir internet sitesine sağlanır. Bu sabit IP sizin internet bağlantınız için almanız gerekn bir IP değildir. Sitenizin bir IP si olması gerekir. Sabit IP olmadan SSL sertifikası alamazsınız.

Peki bunların yıllık ücretlendirmeleri nelerdir. SSL sertifikaları belirli ölçeklerde belirlenir. 30$+KDV den başlar 750$+KDV ye kadar yıllık bir ücretlendirmesi vardır.
Sabit IP nizin de yıllık ödemeleri yaklaşık 50$+KDV civarlarındadır.

Şimdi Ticari bir işletmeniz var, Sanal Pos alabiliyorsunuz, SSL ve Sabit IP nizde tamam peki site nasıl olacak.
Dükkanınızın içini düzenlerken sattığınız ürüne göre bir konsept belirlersiniz. Raflarınız, dükkan boyanız, süslemeleriniz, vitrininiz  dükkanınıza gelecek olan müşterinizi etkilemek için özel tasarlanır. Eticaret sitenizi de aynı şekilde belirlemenizde fayda var. Paket yazılımlar her sektörde olduğu gibi eticaret sektöründe de mevcut. 450TL+KDV den başlıyor 5000 - 6000TL+KDV lere kadar çıkıyor. Burada dikkat etmeniz gereken alacağınız yazılımın sizin satacağınız ürünler ile ilgisinin olup olmadığı.
Web Tasarım Firmasını arayarak eticaret yazılımlarını nasıl yaptıklarını özel tasarım çalışıp Özel Tasarım Eticaret Yazılımları yapan bir firma size internet sitenizin renginden tutun da ürünlerini nasıl eklemeniz gerektiğini, fotoğraflarınızı nasıl kullanmanız gerektiğini, sosyal medya danışmanlığı gibi konularda ayrıntılı bir bilgi vereceklerdir.
çalışmadıklarını öğrenmeniz gerek.
Paket yazılımlarda bunu bulamazsınız ve paket yazılımlarda isteyeceğiniz her yeni özellik için ek maliyetler çıkar önünüze ve sonunda "Keşke baştan planlasıydık" diyebilirsiniz. Çünkü Paket yazılımlar sizi sınırlar ve satacağınız ürünün özelliklerini müşterinize istediğiniz şekilde vermenizi engeller.

Web sitenizi yaptırırken sizinde elinizin değmesi, tasarım aşamasında fikirlerinizi internet sitenize aktarmanız oluşacak eticaret siteniz için çok önemli bir konu. Müşteri eticaret sitenize girdiğinde ne sattığınızı, güvenli bir ortamda ona hizmet sunuduğunuzu, satış sonrasında başının ağrımayacağını hissetmelidir.


 
Bunlar bir kenarda dursun...

Sitenizi istediğiniz tasarımda yaptırdınız ve güvenliği konusunda bir endişeniz kalmadı. Sıra geldi Arama Motoru Optimizasyonu" na. Eticaret Yazılımınız yapılırken bu konunun çok önemli olması gerekir. Çünkü arama motorları bu konuda artık çok hassas.
"
Sitenizin URL (link) yapısının doğru oturtulması gerekir. Örnek Verelim
https://www.asortika.com/index=?drt_ke.php gibi değil de https://asortika.com/anasayfa

gibi olması gerekir. Bu sayede arama motorları sayfanızı index lerken daha hızlı ve kolay bir şekilde sizi bulmuş olur. Arama Motoru Optimizasyonu hakkında geniş bilgiye buradan ulaşabilirsiniz

Son olarak özel tasarım bir eticaret sitesinin maliyeti nedir?
Özel tasrım bir eticaret sitenizin minumum maliyeti 1200$+KDV den başlar. Genel olarak bu sadece bir kere vereceğiniz bir bedeldir. Bazı sistemlerde bu durum değişiklik gösterebilir.
İzmir Eticaret Firmalarından Dörtgen Dizayn dan bu konu hakkında bir teklif alabilirsiniz
Eticaret sitesi Teklifi Almak İçin Tıklayınız

1 yorum:

  1. http://www.yılmazgrup.com/
    çok iyi hizmet vermektedir mutlaka denemelisiniz

    YanıtlaSil