E-Ticaret Hakkında Bilinmesi Gerekenler-1 ?

13 Ocak 2012 Cuma


Çağımız artık bizlere rahatlığı ve konforu zamanı iyi kullanmadan geçtiğini öğretti. Eskiden yapmak zorunda olduğumuz bir çok işlemi evimizde hiç kımıldamadan halledebilir hale geldik. Evinizde su tesistı probleminiz mi var, bir dolap mı lazım, yemek yapacaksınız ama un mu yok aklınıza gelebilecek herşey artık elinizin altında. Yapmanız gereken çok basit ister bilgisayarınızı açın ve arama motoruna "izmir tesisatçı" yazın yada akıllı telefonunuzla internete bağlanın ve aynı işlemi uygulayın. Farketmez...!
İnternet artık 2.Dünyamız. onunla elde edemeyeceğiniz hiçbir şey yok. Atom bombasından tutun da radyoya ,monitöre, yada bir projektör bile yapabilirsiniz.
Alışveriş
Alışveriş hatımızın vazgeçilmezi. Hele ki artık bukadar kolayken.
E-ticaret (elektronik ticaret) olarak bildiğimiz ve aradığımız ürünü saniyeler içinde karşımıza sunan bu sistem her konuda isteklerinizi karşılıyor. Peki bir e ticaret sitesi nasıl olmalı hangi güvenlik önlemleri alınmalı kimlerle çalışılmalı.

E-ticaret sitenizi yaptırırken; ürününüze yada ürünlerinize barkot, fiyat, kdv , unsurlarını çözmüş şekilde başlamalısınız.Site üzerinden yapacağınız satışları kontrol edebilmeniz sizin için çok önemli.Sattığınız ürün ne olursa olsun bir kargo firması ile anlaşma yapmanız gerekiyor.Bu anlaşma ya desi yada parça başına olacaktır. Sitenizde bu unsur önemlidir. Müşterilerinize kargo ücretini ilk etapta belirtmeniz gerekecektir.
Sitenizi yaptırırken Tasarım çok önemli bir unsur. Sitenize gelen ziyaretçileriniz aradıkları ürünü kolay bir şekilde bulabilmeliler. Ürünü bulmuş olmaları sizin için asla yeterli olmamlı. Benzer ürünleri de kullanıcıyı sıkmadan sunmanız gerekiyor. Bu etapta Tasarım devreye giriyor.
Renkler ve şablon kullanımı modüllerin yerleşimi çok önemli. Standart tasarımlardan uzak durmanız tavsiyemiz. Her yerde bulabilecekleri bir sitede fazla uzun zaman geçirmek istemeyeklerdir. Şirket profiline uygun, renkleri kullanmanız tavsiyemiz.

------------------------------------------------1.Bölümün Sonu---------------------------------------------

Çapraz Tarayıcı Uyumluluğu

7 Ocak 2012 Cumartesi

Internet Explorer'la çalışmak her seviyeden web tasarımcısı için bazen sorun olabilir. Ancak bu sorun olmak zorunda olacağı anlamına gelmiyor. Hepsi olmasa da pek çok Internet Explorer hatası, hatanın nasıl oluştuğunu anladıktan sonra kolayca düzeltilebilir.En çok kullanılan tarayıcı sürümleri olan Firefox 2+, Safari 3+ ve Internet Explorer 6+'ya odaklanırız. Her ne kadar Internet Explorer'ın kullanım oranı gün geçtikçe düşüş gösteriyor olsa da, bu onu desteklememeniz gerektiği anlamına gelmez, zira halen pek çok kullanıcı hangi tarayıcı sürümünü kullandığını dahi bilmemektedir. Eğer bu IE hatalarını biliyorsanız, tarayıcı üzerinde test yapmadan bile sitenizin doğru görünüp görünmediğini anlayabilirsiniz.

Yapılan tasarımda kullanılan kodlar her tarayıcı tarafından farklı yorumlanabilir. Bu nedenle taryıcıdan tarayıcıya farklı görünümler doğurabilir, boşluklar, font seçimleri, pozisyonlama gibi bir çok konuda ortak dili kullanmak gerekir. Elbetteki yapılan bir tasarım %100 her ekranda aynı gözükmeyecektir ancak bu oranı yüksek tutmak mümkün. Çapraz tarayıcı uyumluluğunu etkileyen en önemli faktörlerden biri de farklı işletim sistemlerinin kullanılmasıdır.

Türk Ticaret Kanunu Web Sitesi Zorunluluğu Getiren Yasa ?

5 Ocak 2012 Perşembe

Yaptırımı Var Mı?

Kanuna aykırı para toplayanlar ve fiilden haberli olan kurumlar ile ilgili şirketin yönetim kurulu üyeleri, yöneticileri ve girişimcileri toplanan paranın derhal SPK tarafından belirlenen bir mevduat veya katılım bankasına yatırılmasından, müteselsilen sorumlu olacaklar. Alınan tedbir veya hacizden itibaren 6 ay içinde dava açılacak. SPK'dan izin alındıktan sonra toplanan tutarların amacına uygun olarak kullanılıp kullanılmadığı da takip edilecek.
SPK'dan izin almadan para toplayanlara 6 aya kadar hapis cezası verilecek.
Böylece SPK'dan izin alınmaksızın, özellikle yurt dışında bir anonim şirket kurmak veya sermaye artırmak amacıyla para toplanmasına engel olunacak, halkın bu yolla aldatılması önlenecek.

Hiç bir ek ücret ödemeden yalnızca 599TL+kdv ödeyerek bu pakete sahip olmak için bizimle iletişime geçiniz.

İnternet Sitesi Kurmayanlara Ceza

Kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren 3 ay içinde internet sitesini oluşturmayan veya ''bilgi toplumu'' hizmetlerine özgülemeyen şirket yöneticileri, 6 aya kadar hapis ve 300 güne kadar adli para cezasına çarptırılacak. Küçük ölçekli işletmelere ise internet sitesi kurmaları için 1 yıl süre verilecek.
Şirketin kuruluşu, sermayesinin artırılması ve azaltılması ile birleşme, bölünme, tür değiştirme ve menkul kıymet çıkarma gibi işlemlerle ilgili belgelerin sahte düzenlenmesi durumunda, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek. Şirket sermayesi hakkında yanlış beyanda bulunanlar ile işletme ve aynı niteliği farklı gösterenlere 3 aydan 2 yıla kadar hapis uygulanacak.
Denetim elemanlarına eksik veya gerçeğe aykırı bilgi verenler de 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak. Görevleri nedeniyle öğrendikleri işletme sırlarını açıklayanlar 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılacak.

Bir İnternet Sitesine Sahip Olmak

4 Ocak 2012 Çarşamba

İnternet siteniz ister eski, ister yeni olsun, arama motoru optimizasyonu uygulaması yapılabilir. Önemli olan site içeriğinizin sürekli güncel tutulabilmesi (bunu sağlayacak bir yazılım yaptırmış olmanız, yönetim paneli olan dinamik siteler kullanmanız gerekir), özgün olması (kopyala-yapıştır yazılardan uzak durmak) ve yazım kurallarına uymak gerekmektedir. Bu konuda internet sitesi sahiplerine büyük iş ve sorumluluk düşmektedir.

Görsellik ne kadar önemli olsa da, ne yazık ki Google botları yazıları, yani okumayı sever. Bu nedenle sadece resimlerden oluşan ya da flash siteler ne yazık ki ne kadar iyi bir optimizasyon yapılmış olursa olsun, içeriği arama motorunda yapılması istenen arama kelimeler ile ilgili zenginleştirilmiş metinler içeren internet siteleriyle yarışmaları çok zordur. Bu durumda görsellik yeterli miktarda ve etiketlenmiş resimlerle sağlanmalıdır. Galeriler oluşturulabilir. Ayrıca internet sitesi yazılımlarınızın da yeni kodlama dilleriyle yazılmış olması gerekmektedir. (örneğin: CSS, w3 standartları)

Ayrıntılar İçin Dörtgen Dizayn

SEO Nedir?

SEO, “Search Engine Optimization” kelimelerinin kısaltmasıdır. Türkçe karşılığı “Arama Motoru Optimizasyonu” ‘dur. Arama Motoru Optimizasyonu’nun amacı, Google başta olmak üzere belirlenen arama motorlarında, belirli kelime aramalarında üst sıralara çıkararak, siteyi bu kelime aramalarını yapan kullanıcılara göstermektir.

Arama Motoru optimizasyonu (SEO) uzun, zahmetli ve sabır gerektiren bir süreçtir. Süreklilik gerekmektedir. Bir kere optimizasyon yapılıp, takibi bırakılmamalıdır. Bu nedenle çoğu zaman bir internet sitesi tasarımı ve yazılımdan çok daha zorludur ve ayrı ücretlendirilir. Sitenizin tasarım ve yazılımı bittikten sonra bile SEO çalışması uzun bir süreçte devam etmelidir. Gerekirse yazılımdaki kodlarda bile seneler içinde güncellemeler yapılması gerekebilir.

Hiç kimse üç beş günlük bir süreçte, özellikle yeni yapılmış bir internet sitesi için, herhangi bir kelime aramasında arama motorlarında ilk sayfada çıkma beklentisinde olmamalıdır. Arama motoru optimizasyonunda asıl amaç, seçilen belirli kelimeler için arama sonuçlarında ilk sayfalara yükselebilmektir ve gelinen yerde kalıcı olabilmektir.

Arama motoru deyince akla ilk gelen Google’dır. Optimizasyonların çoğu da Google standartlarına göre yapılır. Özellik Google’da arama motoru optimizasyonu konusunda başarılı olabilmek için, Google’ın siteleri listeleme mantığını iyi anlamak gerekir. Arama motoru optimizasyonu yapılırken, Google’ın işe aldığı dünyanın en başarılı mühendisleriyle baş etmeye çalışıldığı unutulmamalıdır.

Arama motoru optimizasyonu (SEO) konusunda detaylı bilgi almak ve SEO çalışmalarımızdan faydalanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Arama Motoru Optimizasyonu Hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayın